Sustavni

Prošla su vremena kad sam rečenice mogla započeti sa Malo me što nervira poput... Istina je da me previše stvari nervira za takav početak, ali je istina i da me iz takta bez greške izbace citati, rečenice, same natruhe stava da su škole temelj i početak svakog zla, i da bi valjda svi bili Einsteini da nema škola, ubojica kreativnog mišljenja, umjetnosti i zdravog razuma. Pa jebite se wannabe-new-age-hipiji-antivaxceri, jebite se. 

Istina je da sustav u kojem se školuju djeca loš, kakav će i bit kad nam je država loša. Ljudi su loši kad im se pusti da budu loši. Kao netko tko je radio u školi i gutao govna i krvario da TUĐU djecu nauči da misle, da se izražavaju jezikom naprednijim od jezika čimpanza, da budu kreativni i da se otvore prema svijetu, da budu empatični i da ne odrastu kao obični poslušnici i robovi sustava u koji su se rodili, ponavljam vam - jebite se. Nisu škole stroj profesora Baltazara pa da nam pošaljete dijete i očekujete da nakon par twirlova i prasaka i malo magle, iz njega izađe formirana dobra osoba. To je VAŠ posao. Ne moj. Ne posao škole. 
Nema te škole, nema tog sustava, nema tog lošeg profesora koji može isprati mozak djeteta s kojim roditelji rade. Toj i takvoj djeci nitko ne može uzeti kreativnost, zatvoriti um, oduzeti empatiju. Ako mislite da može, ili ne radite sa svojom djecom ili, budimo iskreni, nisu vam djeca nešto. 

Ja nemam djece. Ali da imam, ne bi me ni najmanje zanimala ideja školovanja kod kuće jer nisam JEBENI SNOB koji misli da sve zna i da o svemu može svakoga naučiti. U tome je razlika između mene i gore navedenih new-age hipija, koji misle da su škole krive što oni nisu novi Michelangelo. Nije do škola, do vas je. Prestanite kriviti sve ostalo za vlastite fejlove. Do vas je. Do vas. 
Sustav se mijenja iznutra. Sustav se mijenja tako da odgajate djecu koja propitkuju. Sustav se mijenja kad ga prisilite da se promijeni. Sustav se ne mijenja tako da serete po njemu. Sustav ste vi. Sustav smo mi. 

Primjedbe

  1. Nema te škole, nema tog sustava, nema tog lošeg profesora koji može isprati mozak djeteta s kojim roditelji rade. Tu bi rečenicu trebao dobiti, pročitati i potpisati svaki roditelj kad dijete upiše u školu. Jbt trebali bi im dati na potpis i nešto kao odričemo se svih odgovornosti... kao kad čitaš natpis na parkiralištu ili garaži. Uvijek je netko drugi kriv, a roditelji s kojim je od rođenja i veći dio dana nikako. Posao nastavnika je krvav posao. Ne bih više radila u školi ni da me dijamantima plate. Što "bolja" škola više sranja. Život je samo jedan, a poslova bezbroj.

    OdgovoriIzbriši
  2. Genijalna si!!! Uvek pravo u centar. Žao mi je što više ne radiš u školi...takvi kao Ti menjaju svet...(a kidala sam se od smeha kad si malom zgazila torbu...). Pratim te dugo, a prvi put komentarišem. Pozz iz Srbije💓

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi