Za Nju

Nešto sam se malo borila sama sa sobom, ne znajući trebam li ovo napisati ili ne. A onda sam vidjela skrinšot statusa nekog popa, u kojem vrijeđa jučerašnje aktiviste i aktivistice koji su branili pravo na izbor. Pritom mu je najveća uvreda za aktiviste: "postadoše kao žene". E pa napuši se kurca, popovska seljačino. I probaj mi ne povlačiti spol po svojim poganim ustima ikad više. Pogotovo ne u rečenicama o Crkvi koja posebno štuje ženu. Vidljivo je koliko. Nemojte nas štovati, vaše nas je štovanje palilo na lomačama, lomilo prste i udove na kotaču, vezalo za stup srama, probijalo šiljcima, gnječilo kosti i organe dok nam krv ne bi šikljala na oči, čupalo grudi i silovalo metalnim spravama. Uistinu, toliko kreativan možeš biti samo kad posebno štuješ nekoga. Kad toliko cijeniš ženski rod da smišljaš kako ćeš uništiti sve ono po čemu su fizički žene, jer fizičko je fuj. Iščupaj joj sisu. Kurvi. 

Ali gdje sam stala... Ah, da. Napuši se kurca, popovska seljačino. Prestani mi povlačiti spol po svojim poganim ustima. Jer tvoj je bog ništa za moju boginju. Njoj su se klanjali puno prije nego si ti svog izmislio, radili su joj kipove od blata, gline, crtali njene bokove na zidovima pećina i štovali je, vladaricu života, svakim ritmičnim pokretom kukova. Ona je ono što ti želiš da tvoj bog bude: velika i moćna, ljubav i ljubavnica, majka i dijete, stroga i blaga, snažna i slaba, sve. Ona je ono čega se tvoj bog boji. Jer njoj za vjeru ne trebaju prijetnje, ne treba joj pakao, ne treba joj ni štovanje da bude - veća je od svega. Možete je paliti na lomači, lomiti udove na kotaču, vezati je za stup srama, probijati šiljcima, gnječiti kosti i organe dok joj krv ne poteče na oči, možete joj čupati grudi i silovati je najstrašnjim spravama koje je ikad itko smislio. Ali ne možeš uništiti Ženu. 


Zato se napuši kurca, popovska seljačino. I prestani mi povlačiti spol po svojim poganim ustima. Ne znaš ti što je sveto. Da znaš, možda bi se poklonio. 

Primjedbe

Popularni postovi