Neuroze i dobra djela

Dosta me se hvata tuđa živčanoća. Prelazi tuđe raspoloženje na mene, mahom loše, i ne znam kako da se toga riješim. Jučer u dućanu neka nepoznata žena ima nervozni govor jer nešto nije tamo gdje je ona mislila da treba biti, i sama ta njezina deračina, sam taj njezin neurotičan glas, bio je dovoljan da se osjetim baš jako loše, tjeskobno, panično, kao da mi veliki teret sjedi na prsima i ne znam kako ću ga maknut. 
Znam da ne bi trebalo tako. I možda bi, da sam ja u boljem psihičkom stanju, svako loše, tuđe raspoloženje skliznulo s mene kao palačinka s masne tave. Ali čini se da nisam i neće. 

Kako da na tebe ne utječe tuđa neuroza, kako da tebe ne zaboli želudac jer se netko drugi svađa, kako se nosit... a eto, sa životom, jer meni to nekako ne ide zadnjih dana. Previše me sve pogađa, i stvari koje me, objektivno, uopće ne bi trebale pogađat. 
Da mi je nać načina da se bolje nosim sa stresom... Znam da to ne možete odraditi za mene, ali savjeti su dobrodošli. 

Raspoloženje na stranu, ima nešto što možete. Možete lajkat ovu UDRUGU. I onda možete kupit nešto na njihovoj aukciji. Ili možete prekopat ormare i odvojit stvari za neku drugu aukciju. Ili možete udomit psa. Ili macu. A možete ih i pričuvati, traže tete i stričeke čuvalice. Možete donirati igračke za peseke i mace. Ili hranu. Treba im sve. 
Nekad su te mrve nekome bile zadnje, ne bi li bilo lijepo da bar jednom nekome budu prve? 

Primjedbe

  1. Jedini savjet koji ti mogu dati je da čim vidiš takvu osobu ili situaciju da se čim prije makneš od nje. Barem ja to radim jer i na mene, osobito nervoza (ono kad ti sve ide na živce) tako lako prelazi. Brij neku spiku, ja sam mirna i moj mir ne može nitko pokvariti i odeš.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi