Sekta novog doba

Herbalajfovci su Jehovini svjedoci našeg doba. Danas te zaprati jedan, drugi dan evo još dvojice, i jedino što u njihovoj piramidnoj shemi funkcionira je brzina kojom se šire po društvenoj mreži vlastitog izbora. Da su metastaze rak bi im valjda rekao "Uspori malo, ne mogu te pratit". 
Ono što im je svima zajedničko, osim želje da vam prodaju nekakav dijetalni čokolino, je nevjerojatno ispunjen i sretan život, fit tijela, pločice na trbuhu, široki creepy osmijesi od uha do uha, dok im oči istovremeno govore "Kill me now". Pa da mi je život tako ispunjen, a tijelo toliko sretno, valjda bih se mogla i nasmijat bez da izgledam kao da mi netko papagajkama stišće jaja dok mi govori da se smijem za kameru. Hvala, radije ću bit debela. 
Nije meni cilj sprdat se iz ljudi koji se slikaju u gaćama da bi dokazali da su sretni, niti sam tako zločesta da vam keljim skrinšotove njihovih inspirativnih citata i spomenutog donjeg veša, ali moram jednostavno s nekim prokomentirati... Ne izgleda li to i vama kao da su alienski paraziti zauzeli njihova tijela? Nisam protivnik zdravog života ni tjelovježbe, ali okani me se s tom komercijalističko-sektaškom spikom o "obitelji" i fit izazovima. 
Hraniš se zdravo? Thumbs up. Vježbaš redovito? Aplauz. Meditiraš dvaput dnevno? Good boy, evo ti keks. Zdravi keks, naravno. Kad smo točno postali ti debili koji za sve što rade traže tapšanje po glavi? 

Napisao jednom Fadil Hadžić kako su najbolji teoretičari seksa impotentni muškarci. Može bit da su i ovi novopečeni propovjednici sreće, u suštini samo nesretni ljudi. 

Primjedbe

  1. Meni su čak na fejs jednom prilikom poslali kao dal sam za da budem njihov pokusni kunić. Sve dobim besplatno, jel. I te njihove proizvode i plan prehrane i pitaj boga kaj sve ne. Reko, goni se u 3 lepe. Dosadni su više i bogu i vragu. Isto kak i ove kaj se bave Farmasijem. To je sve pošandrcalo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam mislila da su zamrli, al očigledno su još na životu - vjerojatno od tih čudotvornih napitaka :D

    OdgovoriIzbriši
  3. I meni je malo čudna atmosfera bila među njima, kada sam bila na jednoj edukaciji. Koristila sam herbalife, ali kada sam odlučila prestati sam se toliko razbolila i tijelo mi je užano reagiralo: temperaturom, groznicom, ekstremnim umorom,...mislim da sam trebala slušati osnovni instinkt te niti ne početi koristiti.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi