Demografski

Imamo nekakvo ministarstvo za demografiju, božemesačuvaj, kao da je rješenje za to što ljudi nemaju djece još birokracije. I imamo ministra u tom ministarstvu koji je jučer govorio o radu nedjeljom, i da radna nedjelja najviše pogađa majke, potencijalne majke i majke maloljetne djece. Sveo je tako žene na majke, i samo na majke, pa je mogao tako pričati o hodajućim inkubatorima ili pak nositeljicama jajnih stanica. Vjerojatno je mislio da je jako napredan i da se baš zalaže za prava žena. 
Misliti je drek znati. 
Ne treba ženama slobodna nedjelja. Ženama treba plaćena nedjelja. I ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak, petak i subota. Trebaju im normalna plaća i radnička prava, i ljudska prava prije svih ostalih. Treba im da ih se prestane demonizirat i da ih se prestane klat na cesti i u domu, tobože od velike ljubavi, da ih se prestane mlatit, silovat i diskriminirat, i da im se vrijednost prestane određivat prema funkcionalnosti maternice, seksualnoj (ne)aktivnosti i tome kako puše vjetar. 
Ženama treba da svi prestanu pričat o ženskom mozgu i ženskim emocijama i ženskim željama, kao da smo vanzemaljska vrsta koja dijeli jedan, kolektivni um, a prije svega i najviše nam treba da se naši reproduktivni organi izostave iz svake političke rasprave, hvala i odjebite. 
Sutra je naš dan, sutra marširamo. Sad je vrijeme otpora. 

Primjedbe

Popularni postovi