Svakakve

Ovaj je tjedan na godine zatvora osuđen čovjek koji je ubio supruga bivše žene, prostrijelio njihovog desetomjesečnog sina i pokušao ubiti i bivšu suprugu. Osuđen je za ubojstvo, teško pokušaj ubojstva i pokušaj ubojstva. Ali ovo nije priča o njemu. Ni o sudstvu, ni o žrtvama. 

Ovo je priča o društvu u kojem ljudi kolektivno kritiziraju preblage kazne, kolektivno mrze ubojicu jer je pucao na bebu, pa se kolektivno sjete da je ubio čovjeka, pa se tek na kraju pojedinci sjete da je tu i neka žena u priči. Nije bitna. Ona je samo prošla tko zna što sve ne da se riješi idiota, i kad je mislila da je pronašla sreću, ostala je bez supruga, s propucanom bebom i traumama koje će nositi sa sobom u grob. Dakle, kao što sam i rekla, nije bitna. Bitna je beba. Jer da pucaš u bebu, moraš bit bolestan. Da ubiješ drugog muškarca i pucaš u bivšu, pa to se i može shvatiti. Pogotovo ženu. Ili riječima jednog prosječnog komentatora, Treba ga osuditi za bebu i ubojstvo, pa i za taj pokušaj ubojstva ako nije kriva, jer žene znaju biti svakakve. Možda je kriva. Žene znaju bit svakakve. Što to uopće znači? Muškarci nisu svakakvi? Svi su isti? Što? 
Možda je kriva. Za to što joj je luđak propucao bebu. Žene ipak znaju bit svakakve. 
A 2013 global study on homicide by the United Nations Office on Drugs and Crime found that males accounted for about 96 percent of all homicide perpetrators worldwide. 
Also, according to the United Nations Office on Drugs and Crime, the percent of victims killed by their spouses or ex-spouses in 2011 were 77.4 percent women and 22.6 percent men in selected countries across Europe. 
Istina, žene znaju bit svakakve. Ali najčešće su žrtve. 

Još OVDJE

Primjedbe

 1. šta, žene znaju biti svakakve pa zaslužuju metak, nož, omču?
  a ti muškarci što su u stanju to napraviti nisu svakakvi?
  današnje društvo je otišlo u p.m.

  OdgovoriIzbriši
 2. razumin ja to, upropastila ga losa zena pa je mora napravit to sta je napravija 😛
  na visala i njega i sve one koji mogu naci i jedan atom opravdanja za takve stvari 😠

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi