Sam svoj gazda u životnoj školi

Ne znam ima li što gore od onog kad na fejsbuku napišu da imaju životnu školu. Jer ako ćemo pravo, to zapravo znači nemam škole, i kad smo već iskreni, da imaš makar tu životnu, ne bi pisao pizdarije poput životne škole po fejsu. 

Pisala sam već, čini mi se, o tome da preventivno blokiram luđake po fejsu. Naletim na raspravu o evoluciji, blokiram sve koji misle da je evolucija "samo teorija". Naletim na raspravu o cijepljenju, blokiram sve koji pišu da su cjepiva otrovi i da je cilj farmaceuta depopulizacija planeta. Naletim na raspravu o trenutnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj, blokiram sve fašiste. I tako... Dugačka mi lista blokiranih. I dalje bih voljela da ih mogu tagirati, pa da znam je li netko blokiran jer je idiot, ili fašist i idiot. 

Pa dok sam u sitne noćne sate (ili rane jutarnje - ovisi o perspektivi) blokirala velike Hrvate po fejsbuku, shvatim kako sva ta ekipa ima životnu školu navedenu na profilu. Ne otkrivam toplu vodu kad kažem da je daleko lakše manipulirati nebrazovanim masama, ne otkrivam toplu vodu kad kažem da nije državi ovoj i ovakvoj u interesu da provede kurikularnu reformu, ali da će sve usraše koje blokiram jutros imati baš životnu školu, tome se nisam nadala. Ne mislim da moraš biti neškolovan da bi bio zadrta seljačina, ali svakako pomaže. 

Nego, naši nam političari opet bacaju pijesak u oči, ovaj put se radi o nekakvom vojnom roku, bace narodu kost da se zabavlja. Na stranu sad što bi nešto takvo ovu jadnu državu koštalo preko 300 milijuna godišnje (a za reformu obrazovanja se nema 300 miljuna raspoređenih na 5 godina!). Pitam ja vas, koliko govno moraš biti da ti bude do rata? Nije dovoljno prošlo, još se uvijek sjećamo kako je sirotinja iskorištena za topovsko meso, dok se elita bogatila privatizacijama, švercom i krađom. Nije dovoljno prošlo, još se uvijek sjećamo kako ste nam obećali neovisnost, pa rasprodali gaće. Nije dovoljno prošlo da majke opet šalju djecu u rovove, vjerujte da nam je trenutno svima draže biti živi dezerter nego mrtvi junak. Jebite se i vi i vaši ideali, i ljubav prema domovini, i kurčenje s hrvatstvom. Jebite se. Vi, vaše puške, beretke s nacističkim simbolima, krivo napisane latinske izreke (nije se u životnoj školi učio latinski!), generali koji pričaju o neobrijanim ženskim nogama, i estrogenu koji stavljaju u vodu da bi od kršnih momaka napravili pedere. 

Pa najveći neuspjeh civilizacije nam je tolerancija prema ovakvim luđacima što nam sjede po parlamentima. Sloboda govora i sloboda da se krećeš i budeš kreten. I nitko da kaže, Žao nam je, ali Vi ste očito ludi, odstupite s pozicije, čeka Vas mjesto na psihijatriji. Zamislite da dođete negdje na razgovor za posao, s folijom na glavi, da vam misli ne mogu prisluškivat svemirci, odbijete čašu vode jer u nju stavljaju estrogen, kažete da se čak ni ne perete jer nam vodovodom upravljaju komunisti. Sigurno biste dobili posao. Kao neplaćeni vanjski suradnik. Vanjski as in netko kome je zabranjeno da uđe u firmu. 

Ali za politiku ste idealni. Što veći kreten, to bolje. Što veći psihopat, to dublji trag u povijesti ostavlja. Povijest možda je učiteljica života. Ali ne u životnoj školi. Osim toga, što znaju učiteljice. Ko pita žensko. A i ti učitelji, sačuvajmebože. Sve su to udbaši. Prošle godine rušilo Matinog malog iz matematike. Na trećem zadatku. A svi znamo čiji je tri broj. 

Primjedbe

  1. Ako ti ikada dosadi posao u izdavastvu prijavi se za rad u nekim novinama i prilozi ovaj tekst. Super si.
    Zimzeleni cvijet

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi