Logično

Hrvatska. Moja dooomoovinaaa... Prošli je tjedan bio u znaku najava poskupljenja, što struje, što plina, pa onda indirektno i svega ostaloga. I u znaku političara koji nam tumače da će nam možda biti gore, ali će nam zapravo biti bolje. Logično. Neće te dirat poskupljenja jednom kad krepaš od gladi. 
Da rezimiramo. Za one koji nisu iz Hrvatske i one koji ne mogu pratiti jer je kompliciranije od "Male nevjeste". Imamo Vladu, koja ima premijera iz jedne stranke i imamo još jednog tipa koji je predsjednik druge stranke, bez koje prva ne bi mogla sastaviti Vladu. Ministar obrazovanja nam je plagijator, koji je već bio na vlasti u obliku pomoćnika ministra obrazovanja, ali je dobio nogu u dupe kad su saznali da mažnjava pare. Ministar financija nam je mladi i perspektivni dječak koji je došao kao neviđeni stručnjak iz najuspješnije firme u državi, koja je trenutno pred bankrotom. Kažu da štakori prvi napuštaju brod, ali nisam stručnjak ni za štakore, ni za brodove, a bogami ni za politiku. Zato i ne znam tko su nam ostali ministri. Samo da ih je cca pola u sukobu interesa, i da imamo jednog kojem su izmislili ministarstvo da može biti ministar. Logično. Nemoš bit ministar bez ministarstva.  

Imamo i predsjednicu. Koja je stajanje pred ogradom Bijele kuće proglasila poslovnim uspjehom, i koja je neki dan zaskočila američkog potpredsjednika i susret od punih osam sekundi prepričavala dva dana. U nedavnom intervjuu je rezimirala svoje dvije godine vladavine (samo dvije, čine se kao čitava vječnost), u kojoj je izjavila da zajedništvo u državi nikad nije bilo jače i da je tolerancija na nivou. Istovremeno na gay zabave se baca suzavac, okolo niču grafiti koji pozivaju na linč Srba, posvuda ustaško znakovlje i fašizam, podjele u društvu nikad veće, ženska prava i prava manjina nikad ugroženija. Ne gleda samo predsjednica na svijet kroz ružičaste naočale, slične nosi i ministar plagijator, koji je pak izjavio da je u hrvatskom obrazovanju sve super, čak su i učiteljske plaće iznad europskog prosjeka. Logično. Još da je rekao iznad prosjeka čega. 

Dok Argentinci na ulicama traže pravdu i uvrštavaju pojam femicida u zakone, Hrvati su jaki na društvenim mrežama u svaljivanju krivnje na sve osim na krivca. Za desetinu onog što nam rade, Francuzi bi giljotirali cijeli Sabor. Za samo desetinu onog što nam rade, Islanđani bi utopili čitavu Vladu. A mi? Mi putujemo u Bukurešt da protestiramo s Rumunjima, jer rumunjski protesti su bolji. Tamo nikad nismo umorni nakon posla, tamo nikad nema kiše da omete protest... Jer sve su vlade represivnije od naše, svima možemo dat podršku osim sebi. Logično. 

Primjedbe

Popularni postovi