Too sexy for this song

Izletio mi na Twitteru članak o djevojčici koja je poslana kući iz škole zbog preseksi naočala. Let that sink in. Kliknem na link, ali od gomile reklama ne vidim tekst. Ne budi lijen, zatražim od googla da mi nađe članak. O djevojčici poslanoj kući iz škole jer...
Nisam se tome nadala. Tom broju članaka. Ali ajmo ispočetka. Članak o kojem pričam možete vidjeti OVDJE. Tako je. Trinaestogodišnja djevojčica poslana je kući iz škole jer su joj naočale bile toliko seksi da su se za njom okretali i učenici i nastavnici. Kakve su to naočale život ti jebem?! Sexually provocative glasses?! 
Dijete DIJETE DIJETE DIJETE dobije naočale za rođendan jer su joj stare slomljene. Znate li vi koliko koštaju naočale?! I džabe majka kupila, treba uzet nove. Neke koje nisu toliko provokativne. Jer u kombinaciji s njezinom lijepom kosu (i po pitanju kose nešto treba učiniti), dovode je u opasnost (!) kad hoda do i od škole, a na nastavi dekoncentiraju muške učenike. Koji. Kurčevi. Kurac. 
Dosta zgražanja. Sačuvajte nešto za ostale priče koje mi je google pokazao. Primjerice OVU. Ili pak OVU. Ili da se opet bavimo sisama i grudnjacima, OVU.  

Da, sve se ovo desilo u SAD-u. Ali kako sve što se desi tamo par godina kasnije dođe k nama, predviđam uskoro ovakva sranja u Hrvatskoj. Do tad, možemo zamislit kakve bi komentare ovi članci imali kod nas. Npr., "Podržavam skros ženska djeca danas su gora od muške. Neznaš dali ima 30 ili 10 godina." Svoje izmišljene komentare slobodno ostavite ispod. 
Previše je lijepa. Dekoncentira druge ljude?! Pa nije li to uvreda za te druge ljude?! Nadam se da većina tih drugih u njoj ipak vidi samo djevojčicu. I nadam se da smo kao vrsta sposobni pogledati nekog lijepog i onda okrenuti glavu i nastaviti s vlastitim životom, bez da iste sekunde krećemo u napad i ubijamo i silujemo. 

Na stranu djevojčice. Kakvu poruku šaljemo dječacima u tim školama? Hint: lošu. Jako, jako lošu. 
Izvor

Primjedbe

 1. U Hrvatskoj će djevojčicama uskoro dijeliti "sexually provocative glasses" kao dio pronatalitetne kampanje :D

  a mislim da je suvišno smišljati svoje komentare kad imamo ovakve bisere:
  http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/potres-na-hrvatskom-bracnom-trzistu-fakultetski-obrazovane-zene-ne-mogu-naci-partnere/4057680/

  - uvijek mi vrate vjeru u ljudski rod

  OdgovoriIzbriši
 2. U moru problema Amerikanci (očajno obrazovanje, rasizam...) opet se bave nebitnim stvarima.

  OdgovoriIzbriši
 3. Ok, ne znam što bih rekla :D
  Ma znam, zapravo. Strašno je i slažem se s ovim što pišeš. Ideja da je svijet preseksualiziran (što i jest) a istovremeno vidimo opasnost svuda. Svimam se svaki put kad čitam strane (američke) blogove di curicama od 6 mjeseci stavljaju jednodijelne badice ili trokutiće na nepostojeće cice. I dječacima i dječacima se šalje kriva poruka. Em što se jedan spol posramljuje, drugi se uči što se smije posramljivati i gdje se sve može naći povod za moguće buduće nasilje.
  Nadam se da je ovaj idiotluk imao sretan kraj, i da se neće ponoviti.

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi