Što to pada

Čekam da padne Vlada. Već neko vrijeme. Nije lijepo reći, ali eto, čekam. Cmoljili smo kako je prošla bila nesposobna, ali naspram ove, najveća politička nesposobna seljačina na ljevici djeluje kao vrhunski intelektualac, gospodin doktor bog. Ne mislim da bi novi izbori bogznašta riješili. Ali se uzdam u nove i nove i nove, sve dok svi krkani ove države ne shvate da od stalno istih nema vajde, i počnu birati neku drugu, novu ekipu, koja će se - nadam se - uključiti kad  vide promjenu klime. Ili to, ili ćemo propast. Jedno od toga. 

Hrvati su danas malo ko pande. Bez stvarnih neprijatelja, a i dalje ugroženi. Nezainteresirani. Nespretni. I ne jebu se dovoljno. Možda zato dopuštaju političarima da ih redovito guze. Konačno, skoro smo izabrali (nismo, nemojmo zaboraviti da ipak nismo) tipa za kojeg već brat bratu dvadeset godina znamo da je šljam. I sad se čudimo kako je veliki domoljub i vjernik zapravo prodavao državne tajne drugoj državi. 

U neku ruku razumijem ove što ga brane. Teško je povjerovati da takav čovjek-hobotnica, s pipcima u svemu i svačemu, istovremeno bude toliko glup da ne prikrije tragove. Ali i veće kriminalce su lovili zbog gluposti, jer im žmigavac nije radio ili jer su prošli na žuto. Teorija apologeta poprilično je jednostavna: sve mu je namješteno od strane ljevice. Ja bih jako voljela da je to istina, pa da ljevici napišem iskreno pismo i pitam kako da im se i ja zamjerim tako da mi namjeste par milijuna na račun. Ali sumnjam. Prvo, imali smo ih na vlasti i nesposobni su. Drugo, vidi prvo. 

Bit ću iskrena i reći da mi se, onako sramotno i tajno, malo mazohistički, svidjela ideja da "domoljubi" dođu na vlast. Čisto eto radi promjene, da malo razdrma ovu stagnirajuću zemlju koja se zove dom. Očekivala sam gotovo sanaderovsko nijekanje svega što su govorili u predizbornoj kampanji, očekivala sam solidnu otvorenost prema svijetu i naivno vjerovala da smo prošli vremena kad nas konzervativci mogu zakopati. Glupa ja. Promjena koja je došla nije ona koja pokreće, nego ona koja pokapa. Ovo čak nisu ni pametni konzervativci. Ne znam što je ovo. Zajašili su pojam rodoljublja i hrvatstva, pa sad jašu tog konja dok ne krepa, i ako nisi s njima, odmah si protiv njih, izdajica vlastite države. Jer, logika. Logično je da ti o izdajništvu predavanje drže oni što iz prve ruke znaju kako se to radi. 

Čekam tako da padne vlada. Da smo normalni, već bi pala. Ali nismo. Da jesmo, ne bi ni trebala padat. 
Primjedbe

  1. nekako sam se ponadala da je vlada ;)
    nadam se samo da ćemo idući put biti pametniji... ako u međuvremenu ne pokrepamo od gnjeva ili apatije

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi