Puž muž, 'ko te jebe

"Pokaži tati što si danas naučila u vrtiću", kaže ženski glas ispod mog prozora. "Puž muž vadi roge van, da ti kuću ne prodam staroj babi za duhan!" prodere se neka djevojčica. "A nije starom djedu?" začujem muški glas. U prvi mah pomislim da se šali onako kako se već šale neduhoviti ljudi bez osjećaja za djecu. Ili druge. "Ne!" odgovori ona. "Vidiš kako je to čudno i zbunjujuće za djecu", obrati se otac majci, "kad danas i bake puše." 
Da već nije pao mrak i da nisu već odmakli, mislim da bih se onako na pola bacila kroz prozor i proderala: "Iz koje si ti pećine izgmizao, seljačino?!" Ali bio je mrak, nisam ih više vidjela, a sa susjedima imam problema i bez da naslijepo pičkaram s prozora. 
Ako ćeš već zbog neke kretenske pjesmice djetetu održati predavanje, neka to bude zbog štetnosti pušenja. Neka bude o tome da nije lijepo ucjenjivati druge. Ni zlostavljati životinje. Neka bude o tome kako je ta pjesmica baš ono, idiotska, i kad bolje razmisliš, nema prevelikog smisla. Neka ne bude o tome kako su DJECA zbunjena jer bake puše. Prvo, nisu djeca zbunjena nego ti, mamlaze primitivni. Drugo, žene puše odavno i ako do sad nisi već vidio staru babu kako dimi, moram ponoviti pitanje: iz koje si pećine ispuzao, jesu li te vukovi (loše) odgojili u kakvoj šumi? 
Znam da se previše nerviram oko gluposti. I možda je teško baš pin-pointat točnu sekundu i točan razlog zašto me taj majmun raspizdio. Možda zato jer se bojim da je previše naputaka kako biti žena. Možda zato jer se bojim da sitnim koracima idemo unatrag, da se milimetrima vraćamo, polako u vremena kad su žene morale pitati muškarca za sve. Jebeš to. Ako ću zbog nečeg izaći na ulicu, paliti gume i postavljati barikade, onda su to ta prava. Ne vraćamo se, nema natrag. 

Primjedbe

 1. Hahaha, ja ocekivala da ce post biti na racun neduhovitih i pizdavih zena koje svojim muzicima tepaju muz-puz, kad ono jos veca debilnost. Kakav je to muskarac koji se odaziva na taj nadimak, da mi je da vidim. :P
  Zao mi sad te male, s kakvom tezinom od oca raste :D

  OdgovoriIzbriši
 2. I ja mislim da sitnim koracima neki pokušavaju povuć nas nazad. Ne samo žene, mogu li sad napisati nažalost? Položaj žena "samo" je jedan vid koliko je sve ovo u kurcu.
  Pjesma je bez veze. Ali pjesma ima rimu, i nadam se da će mala naučiti glupu pjesmu s rimom i jednom će narasti i sjećat se pjesme i bit odrasla pametna cura koja je imala teži start, i zbog toga je znala što ne želi imat u životu.
  Teško mi je potpuno se posvetiti pjesmici iz tvog posta jer, znam da i sama znaš, major shitstorm se valja iza brda i imam osjećaj da će odnekud iskočiti Ljilja Vokić i tražiti i da počnemo ustajat kad muškarac ulazi u prostoriju (ne znam sjećaš li se toga. ja se sjećam).
  Ova bedasta pjesmica, da su mama i kći bile spremnije, mogla je ponuditi ocu odgovore da nema starog djeda jer muškarci umiru prvi. U današnje vrijeme rijetki prodaju kuću jer su im banke vlasnici nekretnina, blago babi koja puši da i kuću ima.I ono najvažnije, taj otac bi dosad već morao znati da puž ne razumije hrvatski.

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi