Hipotetski

Voljela bih vam ispričati što mi se dešava na poslu, ali ne mogu. Umjesto toga, ispričat ću vam priču. 
Bio jednom davno jedan... hm... recimo... ministar vanjskih poslova. I njegov zamjenik. I jedan konzul. I tako jednom davno prošli petak, konzul nazove zamjenika ministra i kaže kako bi volio poslati prosvjednu notu Nigdjezemcima. Volio bi im reći da im smrde noge i da se više neće igrati s njima. 

Šta ti je, kaže zamjenik ministra konzulu. Prvo, otkud uopće znaš da im smrde noge. Drugo, čak i da im noge smrde, to je skroz njihov problem. Nisi normalan. 

Kao dokaz, konzul pošalje zamjeniku mail u čiji je privitak stavio fotografiju čarape. Pa ne mogu ja tebi samo tako vjerovati na riječ da čarapa smrdi, meni djeluje skroz čisto. A ako i smrdi, opet ponavljam, nije to naš problem, ponovi mu zamjenik. Prestani se baviti glupostima i radi svoj posao. 
Jednom davno petnaestak minuta kasnije zamjeniku stiže mail od Nigdjezemaca. Šokirani su jer im je konzul pomoću gugltranslejta (konzul naime ne zna engleski) sročio prosvjednu notu u kojoj kaže da im smrde noge i da se više neće igrati s njima. Možda se i izbeljio. 

O cijeloj situaciji zamjenik odmah obavijesti ministra koji poludi, i zamoli zamjenika da riješi problem. Zamjenik provede popodne ispričavajući se Nigdjezemcima i njihovim nogama. 

Konzul pod paljbom ministrovih riječi mirno kaže da prosvjednu notu nije poslao on nego ministar. Pa pizda mu materina lažljiva i infantilna. Jednom davno. 

Ministar zna da to nije istina. Zamjenik ne može doći k sebi od šoka da radi s konzulom bez muda koji nije u stanju preuzeti odgovornost za svoje posrane postupke. Također ne može vjerovati da u ovom kraljevstvu postoje odrasli ljudi koji svaljuju krivicu na druge ljude. 
Šteta da vam ne mogu reći kako je na poslu, baš sam htjela. 

Primjedbe

  1. Baš šteta, da :)
    Žao mi je. Jel ima netko tko prodaje woodoo lutkice negdje u Zg? Hipotetsko pitanje ;)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi