Jedan iz dosade

Moj ured ima pogled na drugu zgradu. U jednom od tih stanova, nekako u ravnini s mojim uredom, živi žena koja svoju kavu ispija na prozoru. Razlog za to vjerojatno leži u činjenici da puši. Tako svako jutro otvori prozor, donese veliku šalicu kave, cigarete i telefon. I onda dugo, dugo razgovara na telefon dok pije kavu, puši i bleji u moj ured. A svi znamo koliko ja volim ljude koji telefoniraju na prozoru.
Zablene se tako u moj ured, i dođe mi nekad da napravim nešto: da odglumim pad, da počnem kopat nos, da se pravim da su me zatrpale knjige, samo da ženi bude zabavnije. Nevjerojatno kakav pritisak osjećamo da zabavimo publiku jednom kad nas postave na stage.
Da je naša žena kojim slučajem američki predsjednik u američkom filmu, ovaj bi je atentator s druge strane odavno došao glave. Na njezinu žalost, ona nije američki predsjednik, a ja pretpostavljam da takvi moćnici ni ne moraju nužno pušiti na zimi.
Da je ovo romantična komedija, atentator bi bio uspješni biznismen-ljepotan koji svakodnevno iz svog ureda promatra ženu čije ga je prozorska rutina na prvu osvojila. Ni ovdje nema sreće, jer sam s druge strane samo ja, nimalo impresionirana.
Da našu priču režira Hitchcock, žena bi jednog dana sumnjivo nestala, a ja bih krenula u istraživanje. 
Ili poznavajući sebe, ne bih. Mene zanima što je sa susjedima tek kad se iz stana počne osjećat smrad. Da je ovo horor, nju bi jednog jutra nešto povuklo za noge i požderalo meni pred očima. Ali nije ovo čak ni horor. Ni onaj B kategorije.
Pušenje na prozoru izgleda mi jednaka gnjavaža kao da ideš srat na poljski zahod. Zamisli, na ovoj zimi stavljaš pod mišku telefon i izlaziš iz zgrade znajući da ćeš u nekoj drvenoj kućici morati skinuti gaće dok iz rupe u podu puše hladan vjetar. Uz to, nekako mislim da ako već ovoliko nisi ok s vlastitom navikom, možda je se trebaš riješiti. Da moram čokoladu jesti na prozoru po najvećoj zimi, ne bi mene čokolada vidjela. (Ovdje leži zapravo odlična ideja za dijetu.)

Ima nešto kontradiktorno u tome da pušiš, a smeta ti dim. Kao da si pilot koji se boji letenja. Ne znam kako to ide jedno s drugim. 
Nema danas nešto posla. Čeka se druge… 

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi