Izazov, dan šesnaesti

Da dobijem na lutriji
Ovo je mi je uvjerljivo najgore pitanje do sad. Više bih voljela da glasi "da sam nenormalno bogata", takav mu je nekako i smisao, mislim. Odbija me ova lutrija beskrajno jer sam protiv igara na sreću. Ne volim kockanje, ne volim klađenje, ne volim lutrije. Mislim da su štetnije od svih nasilnih igrica zajedno, od najagresivnije muzike. Štetnije jer govore da možeš doći do kruha bez motike. A to je odvratno. Nema druge riječi. Postoje li ljudi koji su do kruha došli bez motike? Naravno da postoje. Treba li se tome diviti? Ne.
Gadljiva mi je ekipa koja ima "sistem". Gade mi se oni koji imaju "dojave". Gade mi se u svojem čekanju da život dođe k njima u vidu nekakvog dobitka. I uvijek ih sjebe samo jedan par. I uvijek izvuku broj do njihovog.

Said that, da sam nenormalno bogata sigurna sam da bih bila u problemima. Čvrsto vjerujem da je za sretan život potrebno imati dovoljno novca. Ne premalo, ne previše, dovoljno. Jer kad imaš premalo, oko besparice ti se okreće život. Ako imaš previše, pare ti diktiraju život.
Ne sanjam o velikim kućama, bazenima, ni autima. Voljela bih da imam dovoljno novca da ne moram vagati smijem li kupiti čizme koje želim, i preračunavati koliko bi me koštao novi kućni ljubimac. Da imam jako puno novaca kupila bih stan i uredila ga po svom ukusu. Dobar dio tih novaca razdijelila bih ko zadnja budala obitelji i prijateljima. Nisam neka humanitarka, ne sanjam o tome da spašavam svijet. Više gledam kako da nekog razveselim. Lokalno.

Primjedbe

  1. meni su sve te igre na sreću..štajaznam..prihvatljive ako netk oponekad igra. problem nastane kad netko planira budućnost na osnovu dobitaka, a time šteti i sadašnjosti i još gore, šteti ljudima oko sebe.
    mislim da dobici u životu dolaze iz raznih smjerova, ovisno kako ti padne grah.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi