Porn

Nije porn, ali me zabavlja pomisao da će svi koji guglaju porn+bitch doći do mog bloga. Pravo im budi. Nego, lagala sam. Ipak je porn, za sve vas koji volite organiziranje, rokovnike i moje preporuke. Ovaj put u pitanju je bullet journal
Više sam puta u životu odustajala od planera, rokovnika, dnevnika (zovite ih kako god želite). Najviše zbog toga što bi nakon mjesec dana korištenja i najljepši izgledao oskvrnuto kao da sam ga silovala u blatu, bacila u prašinu, umočila u katran i zasula perjem. Tu mi je onda prestalo biti zanimljivo pisati i ostalih 11 mjeseci u godini pamtila bih stvari (više ili manje uspješno, ovisi o stvarima).  Činjenica je da mi uz google calendar treba žvrljaonica, i to neka koja će najbolje odgovarati mojim potrebama. A takve nema. Svakom rokovniku nešto fali, nečeg ima previše, i na kraju me frustrira nedostatak kvalitetnog i višak neupotrebljivog prostora. Za bullet journal sam čula davno, sasvim slučajno skrolajući pinterestom (a gdje drugdje?), ali sam samu ideju tada odjebala kao šepavog tipa s jednim okom i jadnim uletima. Dosta vam je mojih poredbi, kažete? Nemate sreće. 
Ideja da sama napravim svoj rokovnik ispunjavala me prezirom, ispod kojeg se skrivao silan strah. Meni ne idu DIY projekti, nisam neki crtač, moj rukopis je doktorski (i to mu je kompliment) i najčešće su mi uredne prve tri rečenice, a onda poludim kao Gizmo kad ga nahranite nakon ponoći. Danas sam međutim otvorenijeg uma uzela u obzir ideju da sama napravim svoj planer, jer svi koji mi se sviđaju koštaju 200 kuna plus dostava- ako vam se to ne čini puno, sjetite se blata, perja i katrana. Također, što radiš na mom blogu, Bill Gates? Kakva čast! 
Ne samo da sam danas ideju uzela u obzir, nego sam u ruke uzela i bilježnicu koju sam prije koju godinu opako preplatila (ali je pretty, so, so, so pretty), otvorila pernicu i izvukla sve kemijske koje imam. Rezultat je možda kao da ste retardiranoj mački zavezali kemijsku za rep, ali jebite se, i mi debilni imamo pravo na šaranje. Naravno, taj planer može biti i bez crteža, nekima je rukopis dovoljan ukras. Ja sam djetinjasta. Možemise. 
Najbolji dio ovakovog planera je što ga možete u potpunosti prilagoditi svojim potrebama, a šaranje je nekako i poanta. Za sad nemam svoje slike, tek sam počela. Ali dogovaram dejt krajem godine, kad ću vam pokazati kako mi ide. 

Primjedbe

 1. ajme, divno <3 krasan ti je!
  ja sam totalni sucker za planere i rokovnike i journale, i imam ih više nego ih koristim.
  i najdraži su mi prazni, nemoj te tjerati da ja to slažem u neke katergorije, daj mi papir i olovku i to je to :)

  OdgovoriIzbriši
 2. hvala, ali nije moj :D
  moj tek ima index i prvi mjesec :D

  OdgovoriIzbriši
 3. I ja se cijelu godinu bavim mišlju da za iduću godinu napravim svoj rokovnik, no nekako sam prelijena i nesposobna za DIY projekte, s nestrpljenjem čekam da nam pokažeš svojih ruku djelo krajem godine :D

  OdgovoriIzbriši
 4. Ovo je porn, barem za mene. I imaš pravo, tko je rekao da i mi s dvije lijeve ruke ne možemo izrađivati stvari. Ne za izložbu već za svoju dušu :) Otkad postoji pinterest spremam se na diy projekte, među kojima je i izrada planera. Ove kupovne planere sam sve ukrasila svojim pizdarijama. Mislim da sam možda i napravila 2-3 stvari, ali to je puno premalo za koliko se već dugo spremam. Ali zato se diy folder na kompu puni :) I bilježnica je spremna.

  OdgovoriIzbriši
 5. Pripremi se da ti ovo bude najgledaniji post, onaj moj pornjava i nakon 2 godine drži tu titulu xD

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi