Purging update / voljeti sebe

Imala sam danas mega izazov. Dođem u dm (po sredstvo za dezinfekciju robe, prije nego ste pomislile nešto prljavo!) i vidim čudo. Niz Catrice proizvoda po cijeni od 7,90 jer im izlaze iz asortimana. Između njih lakovi od kojih dva laka nikad nisam uzela iako sam htjela, puder oko kojeg sam se premišljala, sjenilo koje mi se sviđa, i tri ruža od kojih jedan imam i super je, a ova dva bi mi baš dobro došla. Ali šipak. Odluka je odluka. Ponosna sam na sebe što sam na kraju iz dućana izašla samo s onim po što sam došla. 
Razmišljam odakle ta potreba za čišćenjem. Ne moraš biti poseban mudrac da ti bude jasno da sam u fazi u kojoj očajnički želim srediti vlastiti život, od posla do police s čarapama i gaćama. Ali najvažnije od svega, ne želim da ovo bude faza. Doista želim prestati podizati si raspoloženje stvarima (ma kako sitne bile). Da rupe u sebi krpam hranom ili lakovima za nokte. 
Ne znači to da neću uživati u onome što imam, onome što jedem. Samo da ću prestati bezumno trpati u sebe i oko sebe ono što me u konačnici neće zadovoljiti. Ni na kojem nivou. Sve bi bilo drugačije da se zbog toga osjećam dobro. Ali nakon sreće radi novog laka slijedi mentalno šamaranje same sebe. Istovremeno se nagrađujem i kažnjavam. Tome stvarno želim stati na kraj. Jer volim sebe. 
Više reda u meni. Više reda oko mene. I ostalo će se posložiti prema tome. 

Primjedbe

  1. ..i mene često uhvati čišćenje i spremanje kada želim svoj život dovesti u red. Većinom mi i pomogne da se bolje osjećam:).

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja sam ovih dana čistila... i svašta nešto se izvuklo na površinu. Opet neki novi početak.

    OdgovoriIzbriši
  3. Najvažnije je naći mir u sebi i biti čist od preteranih briga i strahova!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi