Lakši život 2

Opsesija organiziranjem i alatima se nastavlja. Godinama sam pobožno koristila Firefox i s prezirom izbjegavala Chrome na kojem mi ništa nije radilo, tabovi su mi bili čudni, dodaci bezvezni, činjenica da pamti i servira mi sve što sam ikad guglala išla mi je na nerve (sakrij brate da pratiš barem), a onda sam se zaljubila. 

Sasvim je moguće da će ova ljubav završiti u suzama, a ja ću se naći usred noći pijana pred prozorom Firefoxa glasno naričući, birajući opet "make default" i urlajući "samo tebe volim". Do tad, volimo se jako, javno i svima to moramo reći. 

Za početak, moja mi nova simpatija omogućava relativno lako prebacivanje s jednog na drugi google account i praćenje maila na oba. Kako koristim dva accounta, jedan u osobne, drugi u poslovne/službene svrhe, bitno mi je (pogotovo sad kad tražim posao) imati u svakom trenutku uvid u oba inboxa. Osim toga, otkrila sam divnu, ali stvarno divnu stvarcu zvanu Momentum koja služi da od (meni prije odvratnog home taba) napravi ovo: 
umjesto one bljak trake s bookmarkovima na koju sam alergična, dopušta mi da sve važne linkove stavim pod "links" i u dva klika dođem bilo gdje. Dolje desno nalazi se to-do lista, dok u donjem lijevom kutu imate postavke u kojima primjerice možete isključiti inspirativne dnevne quotove. 
Ako ste špijunski bacili oko na moje linkove, onda ste vidjeli i prvi pod nazivom Workflowy, a koji je tek otkriveni alat za organizaciju svega i svačega. Ako vam je Freemind prekompliciran ili vam jednostavno ne treba toliko mogućnosti, ovaj će vas osvojiti. Omogućava vam da svoje zadatke dijelite unedogled i planiranjem postanete učinkovitiji. Primjerice, moj je za sad podijeljen ovako: 
jer mi je trenutno glavni posao pisanje. Kad kliknem na pisanje, pojavi se ovo: 
a ako kliknem na reading, pokazat će mi linkove na članke koje želim pročitati o ebook publishingu, koji su pak podijeljeni u vlastite kategorije (savjetodavni, idiot proof, tehnički, marketinški). 
Svakoj natuknici možete dodijeliti i bilješku i svašta nešto. 

Ako imate još koju preproruku za mene, do tell! A ako vam je ovo pomoglo u organizaciji, pohvalite se u komentarima!

Primjedbe

 1. Ovo je za mene pravi porn post pošto sam opsjednuta organizacijom i volim čist i lijep dizajn :D ♥

  OdgovoriIzbriši
 2. Koja ti je to Chrome verzija? Si ti to personalised po tvojim potrebama? Ja ne znam kako da si ovo napravim.
  Ovo mi se jako sviđa

  OdgovoriIzbriši
 3. ako si frik za organizaciju, trebala bi probati windows 10, mislim da ti uz njih ne bi trebale nove aplikacije ;)

  OdgovoriIzbriši
 4. UUU this is great.I'm on it.Hvala mucho mucho na postu :D

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi