Alergična na naslove

Penzioner je ušao u tramvaj: nećete vjerovati što se dogodilo! 

Tog je jutra P.N. (73) ušao u tramvaj broj 11 namjeravajući sići samo dvije stanice kasnije kako bi obavio kupovinu na obližnjoj tržnici. "Mislio sam samo uzeti malo paradajza i sir i vrhnje, ako nađem gospođu od koje inače kupujem. Nije mi ni palo na pamet da sjednem! U mojim godinama, suprotno popularnom vjerovanju, lakše je stajati nego ustajati par minuta kasnije i razgibavati stare kosti nanovo", priča ovaj dobrodržeći sedamdesetrogodišnjak. 

"U tramvaju je bilo par slobodnih mjesta, ali nipošto nisam htio sjesti. Ostao sam kod vrata. I tada je počelo", prisjeća se P.N. Nekoliko mlađih putnika ponudilo mu je svoje mjesto i ON JE TO ODBIO. "U životu nisam vidio penzionera da odbija mjesto u tramvaju!" čudi se i danas T.N. (17) koji je tada putovao do škole na produžnu nastavu.  

Neprofitna organizacija Građanska Udruga Za Indignaciju Centralne Efikasnosti  (skraćeno: GUZICE) povodom ovog događaja napisala je pismo gradonačelniku s molbom da se nagradi ovo neobično ponašanje P.N. i to ne manje nego Nagradom grada Zagreba. 


Istina o tri praščića koju ne žele da znate! 

Već i vrapci na grani znaju da je lijek protiv raka odavno otkriven i da nas od zdravlja dijeli samo zavjera farmaceuta i liječnika. Već smo pisali o čudesnoj biljci konoplji i znate da se može koristiti kao lijek, hrana, energent, za odjeću, stočnu hranu. No, jeste li znali da može koristiti kao građevinski materijal bez premca? 

Naša je redakcija došla u posjed dokumenta koji dokazuje da je priča o praščićima nastala davno prije 18. stoljeća kad nas "uče" da je nastala, kao i da u originalu nisu bila 3, već čak 4 praščića! Podsjetimo, priča govori o braći koja su sagradila kuće: prvi od slame, drugi od drveta, treći od cigle. Prve dvije vuk je s lakoćom otpuhao, no trećoj nije mogao ništa. Ono što su ispustili, a vi sami zaključite zašto, je dio o četvrtom praščiću i njegovoj kući od konoplje. Prenosimo taj dio u cijelosti. 

Vuk počne snažno udarati o vrata kuće od konoplje i vikne praščićima koji su unutra drhtali od straha;
- Otvarajte! Ako ne otvorite, puhati ću iz sve snage i otpuhati vam kuću!
Četiri praščića, šćućurena u kući, ne odgovoriše i zli vuk počne puhati svom snagom. Vuk puhnu jednom, pa i drugi put, treći put, no uspio je samo raspiriti vatru u bongu četvrtog praščića. To je strašno razljutilo vuka. Obrazi mu se zacrvenješe od gnjeva. Udahnuo je zrak i  puhnuo najjače što je mogao. Ali jedino što je uspio otpuhati na izdržljivoj kući od kanabisa, bila je prašina na prozorima. 

Za komentar smo pitali docenta na Odsjeku za komparativnu književnost  Filozofskog fakulteta S. Gujdića. "Pa naravno, od davnina je poznato da se književna djela mijenjaju kako bi bolje odgovarala interesima pojedinaca u društvu!" odgovorio nam je odmah i dodao: "Ne budite ovce! Čitajte Četiri praščića!"
Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi