Inspirativni

Znate one inspirativne citate o tome kako svako nazadovanje ili stagnacija znači da te život priprema za nešto fantastično? E, pa to nije istina. I nema na čemu. Život nije briga za vas. Život je sila veća od mene i tebe. Neće stati ako mi stanemo, niti hvata ritam naših koraka. I to je skroz ok. 

Jer sranja su dio života. Iza sranja možda dođe još dreka. Možda ne. Nema to veze sa svemirskim silama. Prije s našim odlukama, vremenom u kojem živimo, mjestu na kojem živimo. Slučajnost. Ne trebaju vile, čarobnjaci, svemirske sile i energije da bi život bio čudesan. Čudesnost nije u božanskom i nadnaravnom. Čudo je u tome što je naša vrsta nastala i razvijala se godinama, stoljećima, tisućljećima, da bi ti ujutro zaflekao košulju kavom prije nego izađeš iz stana. Mi smo začuđujuće napredni majmuni na maloj loptici u beskrajnom svemiru. Koji stvaraju, istražuju, putuju i vide. Svejedno igraju loto dvaput tjedno jer- majmuni. 
Misle da im treba poseban smisao, nadnaravan, životni. Kao kotačić u preciznom mehanizmu sata koji se vrti i pita na koji se način točno treba okretati, zašto je ovdje, koji je smisao njegovog postojanja. Umjesto da se vrti. Nema drugog smisla osim kretanja. Naći sreću u samom kretanju? E, to je već teže. Ali dođe s godinama, vjerujte mi. 

Pa uživaš u dobrom. I hendlaš loše. Slomiš se i sastaviš. Jer za to smo se konačno i razvili. Živi legići. Nije sve što napravimo win. Ali nije nužno ni konačni fail.

Primjedbe

  1. baš tako, niti sve ima neko više značenje niti je bitno zbog ravnoteže u svemiru... neke stvari se jednostavno dese, a naše je da nastavimo, kad i kako možemo ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hendlaš i dobro i loše, jer zaboga, KAKAV UNIVERZUM? Niko ništa ne zrači i ne privlači već radi ili ne radi, jebite se romantičari! Stil maj fejvrit bloger evr <3

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi