Bigfoot je peder

Ne znam što je to s ljudima i ladicama. Ako vam se ne sviđa HDZ odmah ste komunjara, ako vam se ne sviđa SDP odmah ste fašist, ako ne vjerujete u boga odmah ste sotonist, antihrvat i komunjara, četnik, peder... Birajte. Ili-ili. Nema ništa između. 
Kao kad čovjek noću hoda ulicom i prepadne ga šuškanje iz grmlja. Mozak traži objašnjenje: mora biti pas, mačka ili barem jež. Možda neki pijanac koji se slučajno srušio s pločnika. Maštovitiji će vidjeti bigfoota ili chupacabru. Svi će naći objašnjenje da suzbiju strah. Klasificirati, definirati. Kako zvukove, tako i ljude. Jer ako mu ne zakeljim cedulju na pleća, strah me. Ako ga ne naguram u ladicu, kako da ga kasnije nađem? Bolje da ga grupiram, nema veze što ne spada. Sigurno je peder, svi su danas pederi.

Bez daljnjeg, svi po nečemu spadamo negdje. Ali da smo baš takvi simpletoni da nas se može svrstati samo u jednu jedinu ladicu, da se ovu nevjerojatnu kompleksnost može nagurati u samo jedan pretinac? To ne vjerujem. I jebeni ste šupci ako pokušavate.

Primjedbe

Popularni postovi