Telefonski egzibicionizam

Posebna vrsta poremećaja. Umjesto da iskačeš iz grmlja i dočekuješ ljude u podhodniku rastvarajući baloner, ti glasno razgovaraš na telefon prisiljavajući ljude u blizini da slušaju, jednako kao što ovi prvi prisiljavaju ljude da gledaju njihovo golo tijelo. Draži su mi golaći, odmah da vam kažem. Možeš okrenut glavu. Manje su traume. Zapravo, ekvivalent telefonskom egzibicionistu bio bi golać Jehovin svjedok koji trči za vama dok mu se oprema njiše i moli vas da primite boga u svoj život.
Da se razumijemo, mobiteli su divna stvar. Ali i nož je divna stvar. Totalno je handy kad radiš salatu. Malo je manje omiljen ako njime kolješ. Jedna od dežurnih deračica upravo je prekinula s dečkom. Jedno 87. put ovaj mjesec, ako dobro brojim. Riječima "Ti mene ne posjeduješ!", dramatično i glasno. Preko telefona. Ne želim ispasti kuja, ali tko bi nju uopće htio posjedovati, svaka mu čast. Da živimo u robovlasničkom društvu gdje je posjedovanje nomalna stvar, ona bi bila robinja koju nitko ne bi htio kupiti. Ili bi joj iščupali jezik. Priča brzinom od 500 riječi u minuti, minimum. A što priča, žao mi sve da nisam mutava ili stranac. 
Da se razumijemo, nitko od nas nije cvijeće. Samo što većina nas ima svijest o tome, pa svoje glupave razgovore i posrani veš drži u stanu, bez da svima u ulici trubi o njima. Za svaki privatan razgovor koji je vama big deal, postoji netko tko misli da ste super retardirana kraljica drame. Činjenica. Prva priznajem da sam nekad barem poluretardirana kraljica drame. I bilo bi me onako, pravo sram da ikoga prisiljavam da u toj drami sudjeluje. 

Primjedbe

  1. Sad zamisli kako je imati kolegicu na poslu koja svoju kci zove pod svakim odmorom u skoli. Dijete ne uspije pojest ni sendvic pod velikim odmorom od kmezanja ove. Sve bi bilo ok da se ona ne topi po podu dok razgovara i sva se umelja. "Ma mici moja, jesi li dobro, ko je dir'o. Boli li te nesto?........" a prica tako tugaljivim glasom da dijete s druge strane oplace jer telefonska zica valjda prenese taj cmizdravi mood na dijete, il statijaznam.... Boze, uzas. Popizdimo svi

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi