Ozakonjeni primitivizam

Jeste li čuli što se ovaj tjedan desilo u Michiganu, za House Bill 5958, The Religious Freedom Restoration Act (RFRA)? Možda ste pročitali, možda niste. Možda vas nije briga, jer što se vas tiče tamo neka Amerika i Amerikanci. Možda, iako mi je to teško za povjerovati, ne vidite u čemu je problem. Jer zašto je problem priziv savjesti ili, što bi Ameri rekli, conscience clause? Jer zašto ne bi diskriminacija bila legalna ako je većina za nju? Nije li to smisao demokracije? Pa... Nije.
Veliki se kršćani skrivaju iza kršćanstva kako bi se ponašali točno onako kako njihova vjera ne propisuje. Zadrto i mrziteljski. Jer kao što svi znamo, Isus je propovijedao, Pobijte sve pederčine, mater im njihovu jebem. Prva poslanica Korinćanima, ako se ne varam. Kao i Vrijeđajte žene pred bolnicama, sve su to kurve komunjarsko - sotonjarske. Baš je tako govorio.
Za one kojima je navedeni članak predug i ne da im se čitati, sažetak bi bio da od sad svaki vjerski fanatik ima pravo diskriminirati osobu, pa otprilike po kojoj god osnovi hoće - od boje kože, izbora religije, životnog stila i seksualnog opredjeljenja, pa i po frizuri, ako ga je volja. Jer tko je vidio da kršćansko čeljade ima takve šiške. I kao što užasan zdravstveni sustav nismo htjeli prekopirati iz Norveške, nego iz SAD-a, i kao što obrazovni sustav nismo krenuli približavati finskom nego američkom, tako me strah da će ova nazadnost, ova vjerska kuga doći i do nas, i da se štoviše, već lagano počela širiti od polupismenih doseljeničkih idiota i popova, priglupih i neškolovanih političara i političarki, na ostatak društva.
Možda ćemo uskoro gledati policiju koja štiti svoje građane kad im se i ako im se da, ako im vjera to ne brani. Neki su liječnici već počeli birati što im se radi, a što ne. Već vidim kako neko DVD "Vukojebina Gornja" odbija doći ugasiti požar u kući seoskog pedera, i kako pobožna trafikantica odbija prodavati kondome. Svima osim, štajaznam, Srbima, Ciganima i Kinezima. Njima uz kupljeni paket, dobaci još jedan gratis.

Koliko me ljuti, toliko me i rastužuje. Imaju ljudi taj feler da ne doživljavaju ozbiljne stvari dovoljno ozbiljno, a da se bave pizdarijama. Svašta im se tako može prodati. Ovaj je tjedan inače, Tjedan ljudskih prava. Što god to značilo. Možda ovo: ostale tjedne u godini, tko vas jebe.

Primjedbe

  1. Kata-faking-strofa u kojem smjeru idemo! Ne smijem ni razmišljati, odmah bi lupala glavom o zid :( Tuga i jad :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Stvarno, stvarno ne želim više živjeti na ovoj planeti kada nešto ovako pročitam. Land of the free my ass. To ni u Bosni nema.

    OdgovoriIzbriši
  3. nešto je trulo u državi amerikanskoj... a ni naša nije puno bolja, na žalost :(

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi