Stereotipni

U dućanu u susjedstvu tjedan je francuskih vina. Što god to značilo. Pretpostavljam da imaju na akciji vina s francuskim imenima, možda se koje zove Jacques ili Jean. Nisam fan vina. Nemam ništa protiv, ali nije me sram priznati da mi uglavnom nisu fina i da ne razlikujem vrste vina, osim po boji. A i tu se ponašam kao muško kad ga pitate za boju haljine. Kod mene je sve ili crveno ili bijelo, a ono između je ne znam. I uglavnom me ni ne zanima.

Gledam tako jučer jednog oca s kćeri, kako pomno bira vina. Ne bi mi možda zapeli za oko da tip ne izgleda kao da je te sekunde sišao s neke hipsterske reklame. Ima tako uske hlače da je prava sreća da se već razmnožio. Majica je jedna od onih abnormalno skupih, koje platite kao suho zlato da biste izgledali kao da ste na sebe navukli neku iz osamdesetih kojom štedljiva baka još uvijek pere podove. Brada mu je prava hipsterska. Džabe ti te dlake na licu kad su ti hlače pederske. Ovdje napominjem da ne mislim da su hlače gay, i ako vam nije jasno što sam mislila reći, pogledajte OVO

Nego, da nastavim. U ogromnim kolicima, sjedi djevojčica i dosađuje se. Svako malo promrmlja neko poluodsutno “Tata…”, kao da se ni ona, baš poput mene, ne razumije u vina. A ovaj trpa u kolica bocu po bocu, i izbrojala sam 7, a nije bio gotov. I prije nego je spustio svaku od tih boca u kolica, pomno je pročitao etiketu i pogladio bradu, kao da samim tim pokretom dokazuje da zna što radi. Da sam socijalni radnik, zanimalo bi me koliko je netko tko kupuje sedam+ litara vina odjednom, pogodan roditelj. Ali nisam, niti je ovo Amerika.
beard and tattoos street style
Imam taj problem sa samoproglašenim stručnjacima za vino. Mislim, nije to toliko problem, koliko sasvim besmislena i bezrazložna iritacija. Idu mi nakurac. Onako, skroz. Ne zato što ja o vinima ne znam ništa, nego zato što ne znaju ni oni. Smeta mi taj snobovski stav da si profinjeniji čovjek ako piješ vino, pogotovo ako dolazi uz stav da su svi koji nemaju običaj njušiti i mućkati tekućinu, seljačine. Pa excusez-moi! Možda me nepoznavanje vina čini seljačinom, ali barem ne mogu supermarketi zaigrati na kartu mog ega i prodati mi bučkuriš u lijepoj boci.

Primjedbe

Popularni postovi