Epidemija

Na svijetu ima puno lijepih stvari. Sunčano jutro. Osjećaj vjetra na koži. Jutarnja kava u ugodnom društvu. Zagrljaji. Glazba. I knjige. Dobra hrana i mirisno cvijeće. I kad se lijepo našminkaš. I kad se osjećaš dobro u svojoj koži bez šminke. Kad imaš nekog, ili kad si i sam sebi dovoljan. Život je lijep. Ako se sjetiš koji put zastati, udahnuti i izdahnuti svjesno. 
Opet, na svijetu ima puno ružnih stvari. Na svijetu ima onih koji misle da u životu ne bismo svi trebali uživati. Neki misle da neki ne bi trebali disati punim plućima. Neki misle da oni drugačiji od njih smiju disati samo unutar svoja 4 zida. I smatraju se jako tolerantnima jer tako misle. Konačno, pa što su rekli? Samo da ne žele gledati ono što je njima nenormalno. Jer oni su mjerilo svega. Naravno.
Isfrustrirane i nedojebane seljačine, oba spola i u svim kombinacijama (jer ja DOISTA ne diskriminiram), koje svoju djecu odgajaju da toliko vole svoje, da mrze sve što nije njihovo. I najgore od svega, da je to normalno i prirodno i bogu nekakvom milo. I nije im problem okolo psovati nekome krvavu majku i žene nazivati lezbokurvama i muškarce bolesnim pederčinama, jer kad si većina, onda je valjda nužno da je normalno biti kao ti, a nenormalno sve ostalo. Jer kad je epidemija i više je zaraženih nego zdravih, onda valjda trebamo zdrave potrpati po bolnicama da se liječe, jer nisu kao većina. Nek' budu u svoja 4 zida. Dok ostali vani kašlju, raspadaju se, šire zarazu.
Mene sram. Sram me da živim u državi u kojoj postoji nekoliko stotina tisuća zaraženih. Mene sram što dopuštamo da ti zaraženi zdravima diktiraju što će i kako će. Mene sram da se u mojoj državi (a da, ona je i moja, makar nemam šahovnicu istetoviranu na čelu, niti lik onog pjevača iz neke vukojebine šta pjeva kao da pati od zatvora istetoviran iznad srca) događa to šta se događa. U ime demokracije. Demokracijom su prvo zvali ono grčko društvo koje je dopuštalo robove. Samo kažem.
I bude mi žao što nema boga. Pa da potopi ove što u njegovo ime rade vražji posao.

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi