Then you and I must die

From the eternal sea he rises
Creating armies on either shore
Turning man against his brother
'Til man exists no more.

Cat girl je zastala pred vratima tavana. Nije li bilo jednostavnije sići i izaći iz kuće? Zašto se penjala? A i poprilično je sigurna da je vidjela obješenu ženu i mačku. I da je mačka progovorila. Ali zašto bi je Meow poslala na tavan? Bolje da to odmah riješi s njom. Žurno se spustila kat niže i otvorila vrata kupaonice. Obješene žene nije bilo. Kao ni mačke. Ali osoba u kadi bila joj je poznata.
Klaun je baš krenuo prema kuhinji, kad mu je pažnju privukao podrum. Kad ste mrtvi, imate taj osjećaj za... mrtvo. Ili nemrtvo. Krenuo je hodnikom i spustio se u podrum. Ono je stajalo pored svog kreveta. Nisu to smjeli probuditi. Zadnjih nekoliko grupa došlo je i nestalo bez da se Ono diralo. Krivio je za to Isidoru. Njezina je energija donijela nemir. Kao i mnogo puta do tada pomislio je kako je neprirodno da netko toliko živ bude mrtav. Zanimalo ga je što bi akrobat- fizičar mogao reći o tome. Posprdno se osmjehnuo. Ono je, dakle, budno. Nije li to zanimljivo...
Lejla je trčala dok joj nije ponestalo daha. Doduše, nije se činilo da je bijeg u šumu posebno dobra ideja, ali nije imala kamo. Instinktivno je tražila zaklon, dok je njezin mozak procesuirao nove podatke. Dajdža. Sjekira. Napad. Nije znala zašto. A nije bilo ni previše bitno. PItala se što je s ostalima. Je li ih uhvatio? Jesu li pobjegli? Traže li je i oni sa sjekirama? Kome uopće može vjerovati? Imala je osjećaj da otkucaje njezinog srca mogu čuti svi. Pokušala se umiriti kako je prilazila jezeru, taman na vrijeme da vidi kako Amina izlazi iz jezera hvatajući se za štap koji joj je pružila Lady. Zašto je Amina uopće bila u jezeru? Prestala je disati, sve u pokušaju da čuje njihov razgovor i tako zaključi na čijoj su strani. Kad osjeti nešto toplo. Automatski, ruke joj potraže izvor topline i osjete nešto ljepljivo, mokro. Krv. Smogne snage da se okrene. Oči joj se rašire u čuđenju. A tada padne Elmedini pod noge. Elmedina ispusti kolac. I krene prema jezeru. "Dolazi!", vrisne Amina. "Brzo", povuče je Lady i počne trčati što dalje od jezera.
Dok su one trčale Iva se borila sa svojom željom da se sakrije ispod stola. No, tamo je već bio duh dječaka. E, sad... Navikla se ona baviti dječacima, jer što su sve one muškarčine s kojima radi, ako ne izgubljeni i pogubljeni dječaci, ali što se čini kad je dječak mrtav, to doista nije znala. "Idem... Sad..." rekla je dječaku pokazujući prema vratima iza sebe. Dječak je ispružio ruku i povukao stolnjak kako bi se bolje sakrio. Iva je zakolutala očima i izašla iz kuhinje. Ravno pred Dajdžu. I dvije obezglavljene spodobe.
"Ovuda!" vikne Milica Lady i Amini, i one potrče prema njenom glasu. Zadihana, i sada u improviziranom skrovištu/jazbini, Lady priupita:"Šta se ovdje događa?" Milica pogleda Aminu. "Mokra si. Nije ti hladno?" Amina slegne ramenima. "Hej, pitala sam nešto...", ponovi Lady. "Trebalo bi ti biti hladno", Milica nije skidala pogled s Amine. "U šoku sam", odgovori Amina. "Razlog više da ti bude hladno", nije odustajala Milica. "Kakve veze ima je li joj hladno ili ne?!" sad već iznervirano proreži Lady. "Mrtvima nije hladno", odgovori Milica. "Mrtvima? Nije mrtva, upravo sam je izvukla iz jezera." "Malo mi i je hladno", pokuša Amina. Lady pogleda nju, pa Milicu. "O, sjajno..." reče. "Tko je uopće još živ? I zašto imam osjećaj da nisu svi dobri duh Casper poput ove ovdje?"

Primjedbe

 1. Ono? Brr, uvijek me najviše plašilo nešto kao Ono.

  OdgovoriIzbriši
 2. Ja sam totalni opozit ove Isidore iz price. :D
  Dok je ona tu mrtva 'ladna (bukvalno), ja sam upalila svetlo da ne citam ovo u mraku! x)

  OdgovoriIzbriši
 3. Me, walking with zee dead! :D
  Hahahaha! Koja trka, frka, panika. Odlicno! Ja sretna kao malo dijete!

  OdgovoriIzbriši
 4. buduci King,al ovo bezglavo,bezruko i beznogo cudo u bijelom jbg,kak cu navece kroz kucu proc,bit ce mi u glavi

  OdgovoriIzbriši
 5. Jaooj, koliko energije, koliko straha, sekira.. Koliko smrti :) Zaista ti idu pisane reci. Vrlo rado bih citala tvoju knjigu!

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi