What goes around comes around

Ljudi ne razmišljaju o posljedicama onoga što čine. Nikad.
To je univerzalno pravilo. Vrijedi oduvijek, zauvijek i za sve. Učine nešto, pa kasnije žale, ne zbog čina samog, već zbog posljedica. Osobno, nije volio promjene. Da, dosadno je živjeti svaki dan kao i prošli. Netko bi ga možda napao zbog ovog "živjeti", ali prednost unutarnjih monologa leži upravo u tome da te nitko ne može napasti. Postoji određeni mir kad znaš što možeš očekivati. Osobno, volio bi da drugi razmišljaju na isti način. Da ga poslušaju. Ali klaunove nikad nitko ne doživljava ozbiljno.
Isidora, primjerice. Silno ju je zabavljala ova igra. Trčanje kroz polje, bacanje u jezero, smijeh... Zanimljivo, nije blijedila. Svi su oni, manje više, počeli poprimati sivu boju, onu boju koju dobiješ kad te ovaj svijet napusti, boju koju ti da vrijeme, čekanje, stajanje, ponavljanje... Ispranu boju. Ne i ona. Spominjala je nekakve kolače, dolazak, prilazak i tko zna, možda čak i komunikaciju s novima. Tvrdila je da je to već i činila. Tvrdila je da je znaju.
Bilo je uvjerljiva. Možda bi joj i povjerovao, da mu je bilo dovoljno stalo. Ovako, kad vjeruješ li ili ne vjeruješ ne mijenja apsolutno ništa, ovako... Koga briga.
Bacio je pogled prema nekom akrobatu s kojim je davno nekad popio piće ili dva. Desetak, ako ćemo baš cjepidlačiti. Tada su se upoznali i još mu uvijek nije znao ime. Nije bio bogzna kakav akrobat. Bio je presmušen, nedostajalo mu je koncentracije. A nije imao ni viziju potrebnu... Zapravo, točnije bi bilo- imao je previše vizija. Primjerice sad... Svaki dan čini isto. Uzima neki štap i u prašini crtka, piše, računa i onda provjerava svoju teoriju. Trči ili skače ili šeta, udaljavajući se od mjesta na koje se opet vrati uvijek u 18:06. Bez iznimke. Dok svi ponovno proživljavaju isti užas, on se prepusti i potom satima ponavlja: Fascinantno, fascinantno. Pa se ponovno posveti računanju. Kao da je matematika ikad ikoga spasila.

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi