Najbolji dio

O, da. Kakvo je to yes. Ono kad nakon entera odahneš. I opustiš se. Jer je sve u životu stvar odluke. A kad odlučiš, sve dalje je lako. Lako je i odlučiti kad priznaš istinu sebi.
Jer shvatiš, ma koliko to sebično zvučalo, da trebaš više. Nisam savršena, nisam ni blizu... (iako V. tvrdi da sam jackpot. Kako kome, valjda.) Ali zaslužujem više. U najmanju ruku da me onaj kojeg ja smatram jackpotom smatra isto nekakvim dobitkom.
Sve žene su sklone tome. S. bi rekla od klinca napraviti princa. Ne znam što muškarci rade od nas, osim glupača. Ali ne želim biti nepoštena prema muškarcima. Samo reći da sam sama kriva za zbrku u svojoj glavi, koja je uzrokovala zbrku u mom životu. Pa je sad i došlo vrijeme da tu zbrku zamijenim redom (a ja volim red... Oh, kako volim red... Dugo ga nisam imala. Kao još dosta toga, ali zadržimo se na redu ;). Mislim da sam naučila lekciju. Dosta je cendranja. Iste greške ne namjeravam ponavljati.
Kažu da postoje 3 vrste ljudi. Prvi koji pročitaju negdje, upamte i tako nauče. Drugi su oni koji uče na tuđim greškama, iz tuđeg iskustva. A postoje naravno i treći, budale poput mene, koje se baš same moraju popišati na električnu ogradu.
Of course, ja ne bih bila ja da ne spadam u onu podkategoriju čistih kretena, koji nastavljaju pišati po istoj ogradi nadajući se da ih neće opet zdrmati.
E, pa raskrstila sam s nadom. Klonim se očekivanja. Završavam nezavršena poglavlja i to ekspresno. Jednostavno zatvarajući knjigu. Predugo sam se grbila nad tim stranicama. Mogla sam za to vrijeme pročitati koju drugu knjigu.
Da... Lako je kad konačno sebi priznaš. Da je najbolji dio njega onaj koji si sama izmislila.

NAPOMENA:  
od klinca napraviti princa riječi su A. koju nikada nisam upoznala, ali koju mi je citirala S. 
Posljednja rečenica posta parafraza je stiha pjesme Alke Vuice Najljepši dio tebe je onaj koji sam ja izmislila, a za koju mi je rekla V.

Primjedbe

  1. mislim da su prve dvije kategorije ljudi čista utopija! Rimljani rekoše svatko je kovač svoje sreće, so, uzdaj se u se...

    nakon narodnih mudrosti šaljem ti još i pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  2. Bok! Hvala ti na posjeti na blogu i komentaru.. Tvoj sam blog tek sada otkrila, izgleda zanimljivo, pa svakako dođem opet!!! Pozzzz :)))))

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi