Lude žene, glupi muškarci i hrpa pravila - dio četvrti

Dio četvrti - Što muškarci zapravo žele ili zašto su muškarci glupi

Da mogu promijeniti jednu stvar na svijetu, jednu jedinu stvar... Što mislite da bih promijenila? Donijela svijetu mir? Riješila problem gladi? Ne. Oduzela bih ljudskom rodu mogućnost igranja s tuđim osjećajima. Jer to jebeno boli. I mislim da boli više od ičega.
Razumijem da je nekad teško definirati vlastite osjećaje. Jasno mi je. Ali dok ih pokušavate definirati, bilo bi fer da to radite sami sa sobom. A ne da stalno navlačite osobu koju MOŽDA volite. I vjerujte mi, ako niste sigurni volite li nekoga- ne volite ga. Jer kad volite, sigurni ste. Simple as that.


Eto zašto mislim da Pravila, ako ih možete preživjeti nisu loša ideja. Jer sprečavaju slomljeno srce. Jer sprečavaju da budete dobri prema nekome tko nije dobar prema vama. I vjerojatno ne zaslužuje vašu dobrotu. Puno ljubavi ne mijenja ljude. Neće vas netko zavoljeti samo zato jer ga volite. Zapravo, postoji velika mogućnost da će ta osoba postati još gora i ogorčenija, što ste vi bolji. Jer će se gristi što vam ne daje ono što zaslužujete. Umjesto da vas zavoli, postoji dobra šansa da vas zamrzi.


Zato su ljudi glupi. To je ironija života. Ignoriramo one koji nas obožavaju. Obožavamo one koji nas ignoriraju. Volimo one zbog kojih smo stalno povrijeđeni. I nekako uvijek povrijedimo one koji nas vole.
A kad ste osoba koja voli više, teško je odjebati onoga koji vas ne cijeni, bez obzira na to koliko on to zaslužuje. Jer volite. Jer niste slijedile Pravila. Jebiga.
Uvijek ste bile tu. Uvijek pune ljubavi i razumijevanja. Nijednu žrtvu nikada niste doživljavale kao žrtvu i radile ste to radosno. A što je on učinio za vas? Cijenio bi vas više da ste ga tjerale da vas lovi, ponašale se kao kučke, stvorile oko sebe oblak misterije i povlađivale mu u svemu. Sjećam se kako mi je S. na nekoj kavi rekla, "Glupi su, jer ne razumiju da bi im na kraju bilo bolje s nekom koja nije igračica."


Hej, ali tom slučaju bi se mogli razviti kao ljudsko biće. A to nikome ne odgovara, right?

Primjedbe

  1. haha super si ovo rekla i dobro sam se nasmijala na kraju :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Tvoji mi postovi uvijek nekako dođu u pravi moment. Zbilja dobro napisano!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi