Trebala sam znati bolje

"S Tugom jednostavno treba umeti... Tuga je kao starica koja prodaje karanfile po kafanama, samo se uporno moraš praviti da je ne primećuješ pa će se kad tad okrenuti i otići, iako ti se u prvi mah čini da će zauvek cvileti kraj stola... I, pazi... Pokloniš li joj samo mrvicu pažnje neće se smiriti dok ti ne uvali čitavu korpu... I onda si gotov... Jer Tuga nikada ne zaboravlja lica galantnih mušterija... I nikada te više neće zaobići." (Đorđe Balašević)

Trebala sam znati da se od tuge ne bježi. Uvijek me uhvati. Uvijek me stigne. Ne može je se zavarati. Može sve biti u redu, ali ona se prikrada, prati i čeka svoj trenutak. Čeka da je se "odradi". A ja sam laka žrtva.


Pokušala sam je otjerati intenzivnim druženjem s rodbinom, što me intenzivno iscrpilo. Probala sam je otjerati vrućom čokolada/vanilija kupkom, nije pomoglo. Ne možeš utopiti tugu. Čak ni u čokoladi. Najbolje što možeš je reći: "OK, evo me, give me your best shot", stisnuti zube i izdržati. Nekako.Primjedbe

 1. Tuga nije rijetka pojava u vrijeme blagdana, znam da nije neka utjeha, ali evo, samo da znaš da nisi jedina..I mene često uhvati u sličnim trenucima, ali ovog puta sam ju izbjegla jer sam se zatvorila u neki svoj balončić u kojem plutam iznad svega, glave prepune nekog vlastitog filma, koji me trenutno drži u visinama. Čak je i moj, inače vrlo zaposlen, um šutljiv i umrtvljen od količine hrane koju sam pojela pa me ne muči razno-raznim pitanjima, koja bi vrlo lako mogla skrenuti putanju mog mjehurića.
  Enivej, neću ti prodavati klišejizirane fraze (uživaj u malim stvarima, u svjetiljkama na boru, kuglicama koje blistaju u mraku, bla bla...),ali imaš pravo, pusti, osjeti, potoni do dna, nakon toga "the only way is up". Boli, ali druge nema. I bit će sve ok!
  P.S. Druženje s rodbinom je uvijek kontra-produktivno, a kamo li kad je intenzivno ;))))

  OdgovoriIzbriši
 2. ah, da, možda ovo mrvu pomogne :))
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HwHyuraau4Q#!

  OdgovoriIzbriši
 3. Hvala :)
  Ovo odmah ide kao melodija zvona na mobitel, umjesto dosadašnje "Zat you Santa Claus?"

  Sretan Božić, Lana!

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi