Izazov treći

Cijeli nas život uče i pune nam glavu riječima kako je ljubav najvažnija. Ali nam nitko ne kaže da je ljubav velika i da postoji više vrsta ljubavi, i da možeš provesti čitav svoj vijek otkrivajući nove vrste kao što biolozi svako malo otkriju neku novu vrstu... nečega. 
Cijeli nas život uče da je ljubav najvažnija, ali nas uče i kako da budemo sputani i kako da skrivamo osjećaje i kako je slabost pokazati da nekoga voliš. Društvo nam diktira pravila- kada je vrijeme da izraziš ljubav i kako može biti prerano za takve izjave. A tisuće parova žive zajedno i odgajaju djecu zajedno, bez da si govore da se vole, već koriste surogat riječi i izmišljaju vlastite izraze za ljubav, jer im "volim te" zvuči jeftino. JEBEŠ TO. FUCK THAT SHIT. To su pravila igre? Jebeš onda i igru. To nisu moja pravila. I ja po njima neću igrati. Slobodno me diskvalificirajte. Ja ću i dalje voljeti. Ako ću zbog nečega žaliti, to neće biti zato jer sam nekome rekla "volim te". 
Zato je moj izazov voljeti. Uvijek. Stalno. Na bilo koji način. Voljeti prijatelje, voljeti obitelj. I ponavljati im to stalno sve dok mi kroz smijeh ne kažu da sam dosadna i da prestanem. I onda im ponavljati još više. Voljeti slučajne prolaznike, smiješne pse i umišljene mačke, ružne cipele i grozne brkove i onaj mokri list na pločniku zbog kojeg sam napravila neke superske nindža pokrete da ne padnem. Vjerujem li u ljubav? Hell, yeah. Nije ljubav Deda Mraz, pa da se pitam... 
Ovo je moj treći izazov. Prestati gubiti vrijeme pokušavajući natjerati nekoga da me voli, umjesto da  pametnije iskoristim tu energiju i volim. Pogotovo ljude koji me vole bez ucjena i uvjeta. Jednostavno... Voljeti. Moj je izazov ljubav. Prokleto jednostavno Ljubav.


Primjedbe

  1. bit ću klišej, ali nije bez razloga ono 'all you need is love', go for it :) ja jako vjerujem u ljubav, ko oni najromantičniji likovi iz filmova i ne dam se - i to od ljubavi prema plišanim igračkama, hrani, prijateljima, obitelji, dečku...nema tu neke velike mudrosti :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sovice sa slike su preslatke :) a ovo što si napisala je tako istinito i lijepo rečeno.. ja se ne bojim da ću moći i dalje voljeti svoje prijatelje i obitelj i neke sitnice i svakodnevne stvari, ali ne znam da li ću ikad ponovo voljeti momka onako kako sam voljela bivšeg, kojeg sam sama tako glupo odlučila ostaviti.. sorry ako kvarim ovo sretno raspoloženje, malo me uhvatila sjeta..

    OdgovoriIzbriši
  3. @Marinica Život je pun uspona i padova i nitko ne može biti stalno sretan, sve nas nekad uhvati sjeta ili čak D-mol, kako bi rekao Balašević...Znam da tu nema baš nekog savjeta koji može pomoći, jer srce ne sluša razum nikada, ali loša nas iskustva zapravo uče da budemo bolji ljudi. A ako si ga ostavila, sigurno si imala neki razlog, ma koliko glup se on sad tebi činio...

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi