Izazov četvrti

Mene su učili da treba biti dobar. Ne znam koliko su me naučili, ali to im je nekako bio cilj. Da budem dobra osoba. Također su se pobrinuli da naučim da dobri ne prolaze baš dobro u životu. To je, jebiga, naš mentalitet... Svakako moraš napomenuti djetetu da bi mu bilo najbolje da se "snađe" u životu i da je poštenje važno. Ako hoćeš da te smatraju budalom. 

To je ono što su željeli od mene napraviti. I dobili su nekoga tko se trudi biti dobar, i to skrivećki, i dobili su nekoga tko bi se najradije zašamarao kad napravi nešto što se kosi s njegovim moralnim uvjerenjima. Da pojednostavim, dobili su mene, ovakvu kakva jesam. Da pojednostavim, totalno su me sjebali.
Svakodnevno gledam ljude koji rade grozne stvari, svjesno, njihove su namjere loše, a opet spavaju poput beba u svojim krevetima, dok se ja prevrćem cijelu noć jer sam, ne znam, bila bezobrazna prema teti u dućanu. Ako napravim nešto još gore, do kreveta ni ne dođem.

Moje su namjere dobre. Stvarno jesu. Ali ne kaže se uzalud da je put do pakla popločan dobrim namjerama. Moj se razum stalno tuče s mojim srcem, a moje je srce žilava mala pizda koja se vješto izmakne i napravi sranje tamo gdje mi sranje stvarno nije trebalo. 

Inače mi nikad ne bih došla na ideju za ovaj izazov. Ali meni sada treba malo zdravog razuma u životu. Zato je moj novi izazov: pusti da ti malo razum nadglasa srce.

Napišem ovo i već mi je u glavi: ne, ne... briši... Ne ovaj put. Mislim da je došlo vrijeme da budem razumna. Sumanuto srljanje je trenutno out. Ako želim opstati, kontrola je in.


Jedan korak naprijed, dva nazad... Kako se ono zove taj ples? Ah, da... Život. Život...


Primjedbe

  1. Mislim da ti je dobra taktika.. i ja se nekad grizem zbog nekih svojih glupih grešaka i kad vidim da nisam "ni do kolina" drugima i njihovim idiotarijama onda se malo osvijestim.. Nek te nekad samo zaboli briga ako napraviš nešto loše (i to još slučajno) i kasnije ćeš vidit da to nije tako strašno i bit će ti drago ako se nisi puno živcirala oko toga :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi