Samu sam sebe iznenadila

Prijatelj ima curu. Ok, nije cura, više je kao neka zaručnica. Recimo. Ok, planiraju se vjenčati. Sljedeće godine. I ja je stvarno ne volim. Naporna je, glasna, nametljiva, dramatizira, afektira, petlja se u sve i još je i glupava. Problem s prijateljima i prijateljicama je u tome što ih idealiziramo i nikada nam nitko nije dovoljno dobar za njih. Priznajte, nikada. I priznali to oni vama ili ne, nikad im se zapravo ne sviđa vaš dečko/cura. Koliko god da vas podržavaju. Duboko u sebi oni ne podnose tog kretena/glupaču i pitaju se zašto ste odabrali baš njega/nju.
Da budem iskrena, L. nitko u društvu ne voli. Ona je kao Chandlerova Janice. On nekako uvijek završi s njom i možda je vrijeme da se svi zajedno zapitamo je li to uistinu samo slučajnost. Kako planiraju vjenčanje, L. je postala još napornija. Njezini zahtjevi i prohtjevi prelaze svaku mjeru. Svi čekamo trenutak kad će D. reći da mu je dosta njezinih sranja.
Danas mi se povjerio kako mu se, što se vjenčanje više bliži, čini kako propušta puno time što je s L. Ima dojam da je okružen ženama koje su duhovitije, šarmantnije, inteligentnije, zabavnije i ljepše od L. Misli da nije fer da se veže za nju. I da će ozbiljno razmisliti o tom vjenčanju.
Već zaustim da kažem "dobro si se sjetio", kad se pretvorim u onu malu iz "Egzorcista", čujem glas, ali nisam ziher da je moj. A kroz glavu mi prolazi, Da, meni je D. super. Kad treba ispijati kave i igrati igrice i glupirati se kao da nam je 12. Super mi je kad ismijavamo druge ljude i međusobno se podjebavamo. Ali, bih li ja bila spremna živjeti s njim? Hell no. Da, L. je naporna, glasna, nametljiva i glupava. Ali je bila uz njega. I spremna je obvezati se da će biti uz njega. Još neko vrijeme.
I demon iz mene progovori: Istina. U pravu si. Svijet je pun duhovitijih, šarmantnijih, pametnijih, zabavnijih i ljepših žena. Ali svijet je pun muškaraca puno boljih od tebe, srce. A L. je ipak odabrala tebe. Razmisli malo o tome. 

Na kraju svega nazove me drugi prijatelj samo da mi kaže: Rekla si mu šta?!

Primjedbe

Popularni postovi